Skip to main content
Videocontent

Waarom videocontent onmisbaar is voor uw bedrijf 

By 16 augustus 2021No Comments

Waarom videocontent onmisbaar is voor uw bedrijf 

Websites en social media staan tegenwoordig vol met videocontent. En dat is niet zonder reden. Kwalitatieve videocontent zorgt er namelijk voor dat uw bedrijf extra onder de aandacht komt. Zeker als u het plaatst op kanalen die relevant zijn en waar uw doelgroep actief is. In dit blog vertellen we u meer over het inzetten van zakelijke videocontent, het verschil tussen videocontent en tekst en waarom videocontent de conversie op uw website verhoogt en zorgt voor nieuwe klanten. Hoe je zakelijke videocontent perfect inzet 

Door het inzetten van zakelijke videocontent laat u op een geloofwaardige manier het gezicht achter uw bedrijf zien. En zeker in een tijdperk waarin we steeds meer online actief zakendoen is dit belangrijk. Kiest u voor een zakelijke bedrijfsvideo of een productvideo? De mogelijkheden met videocontent zijn uitgebreid. Zeker in vergelijking met platte tekst. Met video  bereik jeeen onderscheidende tone of voice, krachtige beelden, mooie projecten  en inspirerende verhalen. Verhalen die raken en emoties oproepen. Mensen willen zakendoen met mensen, in plaats van bedrijven.

Emoties leidt tot beslissingen

Video is een krachtige manier om emoties op te roepen. Het betekent niet direct dat uw prospect tot aankoop overgaat. Maar wel dat uw bedrijf in het brein van de prospect terechtkomt. Op een subtiele manier beïnvloedt u het onbewuste brein. En dat is niet verkeerd. 95% van de beslissingen nemen we onbewust.

Videocontent VS. tekst

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen eerder een video bekijken dan een tekst lezen. En met het oog op de nieuwe generatie  zal dat in de toekomst sterk toenemen. Het is dus niet alleen voor nu belangrijk om aan de slag te gaan met videocontent, juist ook om de toekomstige generaties te bereiken. Uiteraard is ook een combinatie van de twee mogelijk. Unieke videocontent met inhoudelijke SEO-blogs gaan perfect samen. Mocht u alsnog willen kiezen tussen de twee? Dan is wat ons betreft videocontent de beste optie.

Nieuwe klanten door videocontent

We worden overspoeld met content, dus op een slimme, onderscheidende manier aandacht trekken is belangrijker dan ooit. Zowel op uw website, digitale nieuwsbrief als op uw social mediakanalen. Door video in te zetten heeft u ongeveer 10x meer kans dat het bekeken wordt. Daarbij neigen steeds meer social mediakanalen ernaar om video eerder in de tijdlijn weer te geven dan tekst. Het levert zichtbaarheid op voor uw bedrijf, meer verkeer naar uw website, conversie en uiteindelijk nieuwe klanten.

Direct impact met videocontent

Recent onderzoek toont aan dat 71% van de bedrijven ervaart  dat percentages voor videoconversie hoger presteren dan andere marketing content.

Marketeers over de resultaten van video:

  • 76% van de marketeers merkt direct impact van video op hun marketing.
  • Hoge ROI
    52% van de marketeers vindt dat videocontent de hoogste ROI oplevert.
  • Grotere koopkans
    De koopkans van klanten is 1.8x groter na het kijken van een video.

Videocontent zorgt dus voor bewezen resultaat.

Verhoogde conversies

Hoe u aan de slag kunt met videocontent? Dit kunt u zelf doen of laten doen. Uiteraard helpen we u graag. Van bedrijfsfilms, tot social media-video’s en van drone video’s tot documentaires of zelfs een informatief item in een passend TV format.

Benieuwd wat de beste contentstrategie is voor jouw bedrijf of wil je simpelweg mooie en inspirerende videocontent? Wij brengen met drive en creativiteit uw bedrijf, boodschap en passie in beeld!

Plan hier een gratis kennismakingsgesprek in met een van onze contentspecialisten om te kijken waar we jouw content strategie kunnen optimaliseren!

Start met videocontent en plan een kennismakingsgesprek